fbpx

Moving People to Action Forum

superfitt
 
Notifications
Clear all
Forum Profile
superfitt
superfitt
Group: Registered
Joined: 2022-01-18
New Buffalo

About Me

Az energia- és elektrolitpótlásra a banán hatékonyabb lehet, mint a sportitalok. A megjelent 2012-es tanulmány a hosszú távú kerékpáros versenyeken résztvevő férfi sportolókat vizsgálta. Összehasonlították a 15 percenként banánt fogyasztó sportolókat a banánnal és vízzel tankoló sportolókkal. A kutatók azt látták, hogy a sportolók teljesítményi ideje és testfiziológiája mindkét esetben azonos volt. De a banán szerotoninja és dopaminja javította a sportolók antioxidáns kapacitását, és segített az oxidatív stressz leküzdésében, általánosságban javítva a teljesítményt és izomláz ellen is kiváló.

Lehet, hogy a banános süteményben nincs túl sok kalcium, de még mindig hasznos a csontok erősségének megőrzésében. A Journal of Physiology and Biochemistry 2009-es cikke szerint a banán rengeteg fruktooligoszacharidot tartalmaz. Ezek nem emésztő szénhidrátok, amelyek ösztönzik az emésztést elősegítő probiotikumokat, és fokozzák a szervezet kalciumfelvételi képességét.

Egyes bizonyítékok arra utalnak, hogy a banán mérsékelt fogyasztása védelmet nyújthat a veserákkal szemben. A folyóiratban 2005-ben publikált svéd tanulmány kimutatta, hogy azok a nők, akik havonta több mint 75 adag gyümölcsöt vagy zöldséget fogyasztottak, 40%-kal csökkentették a veserák kockázatát, és a banán különösen hatásos volt. A heti négy-hat banánt fogyasztó nők felére csökkentették a veserák kialakulásának kockázatát. A banán hasznos lehet a veserák megelőzésében, mivel magas az antioxidáns fenolos vegyület tartalma.

Location

Timezone

Europe/Budapest
Social Networks
Member Activity
0
Forum Posts
0
Topics
0
Questions
0
Answers
0
Question Comments
0
Liked
0
Received Likes
0/10
Rating
0
Blog Posts
0
Blog Comments